Information till våra kunder om Coronaviruset (Covid-19) från Torebrings Grossist AB

Vi på Torebrings följer utvecklingen kontinuerligt och noga kring Corona. Vi är medlemmar i Vendingföreningen och vi följer deras och Folkhälsomyndigheten rekommendationer rent allmänt och särskilt om det kommer några händelser som berör vendingbranschens verksamhet.

Vi på Torebrings följer självklart kontinuerligt utvecklingen i detta olyckliga virusutbrott som påverkar globalt och nationellt här i Sverige. Vi kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer generellt och eventuella händelser som berör vendingbranschens verksamhet i synnerhet.

Vår servicepersonal som är ute och besöker våra kunder har ett ansvar för att hålla en god hygien och eliminera smittspridning. Samtlig servicepersonal har fått information om att vi ska både rengöra samt desinficerar kontaktytor utvändigt på automater. 

Vi agerar utifrån våra kunders önskemål kring besök och leveranser och du som kund särskilda rutiner för detta så kontakta oss så att vi får rätt information.

Vi minimerar externa besök och möten till ett minimun och vi har tillsvidare ett uppehåll i våra populära kundträffar.

Vi vill samtidigt uppmana dig att ta ansvar för din och andras hälsa genom att hålla en god hygien, och eliminera smittspridningen när du vistas i närheten av dryckesautomater. Undvik att alla på företaget går samtidigt till kaffemaskinen och står i en kö vid automater. Dela upp fikastunden istället och gå i omgångar för att minska köbildining vid automaten för en god kopp kaffe.

Vi följer och har informerat vår personal om Folkhälsomyndigheten information om hur vi och du håller en god hygien för att eliminera smittspridning, se nedan:



Stanna hemma när du är sjuk
Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Gå inte till jobbet, skolan eller förskolan. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra. Stanna hemma minst 48 timmar efter att du blivit frisk.

Stanna hemma så länge du känner dig sjuk. Om du blir sämre och inte klarar egenvård i hemmet kan du ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning. Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du går till jobb eller skola. 

Äldre människor har större risk att bli svårt sjuka. Därför är det viktigt att inte i onödan besöka personer på sjukhus och äldreboenden. Låt bli sådana besök om du känner dig det minsta sjuk. Du som arbetar med vård av äldre ska inte gå till jobbet om du har hosta eller är förkyld.

Var uppmärksam på symtom på covid-19
De symtom som rapporterats är framförallt feber och hosta. Även andningspåverkan, snuva, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk är vanliga symptom.

De flesta får lindriga besvär som går över av sig själv med egenvård i hemmet. En del blir allvarligt sjuka med exempelvis andningssvårigheter och lunginflammation. Känner du symtom ska du försöka låta bli att träffa andra människor.

Tvätta händerna ofta
Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder.

Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

Hosta och nys i armvecket
När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.

Undvik att röra ögon, näsa och mun
Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon, näsa och mun.

Handsprit
Om tvål och vatten inte finns tillgängligt, kan man använda handsprit med minst 60 % alkohol. Tvätta alltid händerna med tvål och vatten om händerna är synligt smutsiga.

Kontakta gärna din ordinarie kontakt hos eller vår kundtjänst för att informera oss om särskilda instruktioner som gäller på ditt företag vid besök från oss. Vi är alltid redo att hjälpa dig med din kaffemaskin, vattenmaskin eller varuautomat. Vi har som ledord att alltid vara snabbast på service. Välkommen att kontakta oss!


2020-03-16

Ring oss direkt!

Carina Torebring Carina Torebring
Order, kundservice
carina@torebrings.se
0380-478 84
Malin Hellström Malin Hellström
Internetorder, kundservice
malin@torebrings.se
0380-478 80
Stefan Grip Stefan Grip
Kaffe- Varuautomater
stefan@torebrings.se
0380-478 81
Daniel Hallgren Daniel Hallgren
Kaffe- Varuautomater
daniel@torebrings.se
0380-478 87
Niklas Torebring Niklas Torebring
Inköp, logistik, IT
niklas@torebrings.se
0380-478 82
Matts Torebring Matts Torebring
Senior
matts@torebrings.se
0380-478 83
Birgitta Torebring Birgitta Torebring
Växel, ekonomi
birgitta@torebrings.se
Växel: 0380-478 80

Support Maskiner

Kristoffer Fyhr Kristoffer Fyhr
Serviceansvarig Automater
service@torebrings.se
0380-478 88